Hoe maak ik een database aan?

Voor veel CMS systemen als WordPress of Joomla heb je een database nodig. In deze database worden o.a. instellingen en content van de website opgeslagen.
In deze handleiding leggen wij uit hoe je een database kan aanmaken.

Stap 1.  Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Wanneer je niet weet hoe je dat moet doen of ben je je wachtwoord vergeten klik dan hier.

Stap 2.  Klik in het menu op Hosting

Zodra je op Hosting klikt kom je in het overzicht met jouw website. Klik op de website waarvoor je een database wilt aanmaken.

mijn-websites

Stap 3.  Klik op Beheer databases

Binnen dit overzicht tref je alle bestaande databases.

beheer-databases

Klik op Toevoegen om een database toe te voegen.

databasebeheer-1

Stap 4.  Maak de database aan

Zoals je zal zien staat er standaard (prefix) al een gedeelte van de database naam en gebruiker ingevuld, dit kan niet worden verwijderd en zal ook moeten worden overgenomen in de configuratie van de website waaraan de database wordt gekoppeld. Het is wel de bedoeling dat je achter de standaard ingevulde waarde zelf ook nog een naam invult. Vervolgens vul je een wachtwoord in en nogmaals in het tekstvak Herhaal wachtwoord. Als alle velden zijn ingevuld, klik je op de knop Toevoegen en wordt de database aangemaakt.

database-toevoegen

Database verwijderen

Om een database te verwijderen zorg je ervoor dat je in het database beheer kader zit met het overzicht van de databases. Hier vink je de database aan en klik je op verwijderen.

database-verwijderen-1

Nadat je op de knop Database verwijderen hebt geklikt, wordt er om een bevestiging gevraagd, als je er zeker van bent dat je de database inclusief alle data geheel wilt verwijderen, klik je op de knop Verwijderen. Hiermee wordt de database volledig van de server verwijderd.

database-verwijderen-popup

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met +31 232302134 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of mail naar servicedesk@mintyhosting.nl.