Domein alias beheren

Wat is een domein-alias en wat kan ik er mee?

Je kan een onbeperkt aantal extra domeinnamen toevoegen aan je hostingpakket. Op deze manier verwijs je een extra domeinnaam naar je hoofd-website. Op deze manier is je website op meerder domeinnamen bereikbaar. Als je een domein-alias toevoegt, krijgt iedereen in het hoofd domein ook een e-mail adres in het domein-alias. Wanneer je bijvoorbeeld het domein alias.nl toevoegt als domein-alias aan je hoofd-website website.nl dan krijgen jan@website.nl ook een e-mail adres in jan@alias.nl. Dit geld automatische voor alle e-mail adressen. E-mail die wordt verzonden naar een van beide adressen van een gebruiker wordt bezorgd in hetzelfde postvak IN. Een domein-alias is ideaal als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mail wilt ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de .nl – en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan je hostingpakket.

Hieronder leggen we uit hoe je in ons controle paneel een domein-alias kan aanmaken of reeds aangemaakte domein-aliassen beheren.

Stap 1.  Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

Wanneer je niet weet hoe je dat moet doen, of ben je je wachtwoord vergeten klik dan hier.

Stap 2.  Klik in het menu op Hosting

In het menu klik je op Hosting. Nu zie je een overzicht met al jouw websites.

mijn-websites

Stap 3.  Kies de website waarvoor je de domein-alias wilt aanmaken

In het overzicht met websites kies je nu de website waarvoor je een domein-alias wilt gaan aanmaken.

Stap 4.  Klik nu op de Beheer aliassen knop

In het hosting beheer scherm zie je nu verschillende knoppen. Klik op de knop Beheer aliassen. Nu schuift klapt er een venster open en kan je niet gebruikte domeinnamen koppelen aan je website.

beheer-databases

Stap 5.  Klik op Toevoegen om een domein-alias te koppelen

In dit overzicht zie je alle bestaande domein-alias domeinen.

domeinalias-beheer

Klik op de knop Toevoegen. Je ziet nu een overzicht met de beschikbare domeinnamen.

domeinalias-beheer-1

Vink de domeinnamen die je wilt koppelen aan. Klik daarna op de opslaan knop.

NOTE: Nadat je een wijzig heb gemaakt aan de domein-aliassen duurt het altijd even voordat het domein ook daadwerkelijk werkt. Dit heeft te maken met een ververs tijd van de DNS


Kom je er niet uit?

Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met +31 232302134 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of mail naar servicedesk@mintyhosting.nl.