Hoe bestel ik een EV SSL-certificaat?

Hoe bestel ik een EV SSL-certificaat?

Binnen het controle paneel kan je gemakkelijk zelf een EV SSL-certificaat bestellen voor jouw hostingpakket. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit kan doen.

Stap 1.  Log in op het controle paneel

Voordat je de beveiliging kunt activeren, moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel. Wanneer je niet weet hoe je dat moet doen, of ben je je wachtwoord vergeten klik dan hier.

powerpanel-dashboard

Stap 2.  Klik in het menu op SSL-certificaten

Zodra je op SSL-certificaten klikt kom je in het overzicht met jouw SSL-certificaten. In het submenu zie je nog twee extra items:

  • Mijn SSL certificaten – dit zijn alle actieve SSL-certificaten
  • Certificaten in behandeling – dit zijn alle lopende aanvragen

ssl-certificaten

Stap 3.  Klik op Nieuw SSL aanvragen

Zodra je op ‘Nieuw SSL aanvragen’ klikt (of rechts in het snelmenu op ‘Bestellen’) verschijnt de eerste stap. Kies hier voor ‘Ik wil een SSL certificaat maar ik heb geen website en geen CSR’.

Schrik niet als je wél een website hebt, maar dit type SSL-certificaat kan niet automatisch geïnstalleerd worden. Daarom dien je voor deze optie te kiezen.

ssl-stap-1

Stap 4.  Vul alle benodigde gegevens in

Vul nu alle benodigde gegevens in. Een aantal opmerkingen/voorwaarden welke je in acht moet nemen:

  • Kies bij ‘SSL certificaat soort’ voor single domain. Andere type SSL-certificaten zijn namelijk niet mogelijk bij een EV SSL-certificaat.
  • Vul bij ‘Certificaat naam’ de domeinnaam in (bijvoorbeeld mintyhosting.nl) van het hostingpakket waarvoor je de EV SSL-certificaat wilt aanvragen.
  • Alle overige gegevens moeten exact overeenkomen met de KvK gegevens én de WHOIS gegevens.
  • Na het invoeren van de domeinnaam kan je bij het veld ‘E-mailadres’ een keuze maken tot een beperkt aantal e-mailadressen. Maak waar nodig een forwarder aan.
  • Kies bij ‘Validatie methode’ voor DNS. Deze validatie is het eenvoudigst in gebruik. Je kan hier ook een andere validatie methode kiezen.

Nadat je de gegevens hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’.

stap-2-ev-ssl

Stap 5.  Kies het gewenste SSL-certificaat

Kies vervolgens het gewenste SSL-certificaat door op ‘Bestellen’ te klikken. In dit geval kies je voor ‘Comodo EV SSL’.

stap-3-ev-ssl

Stap 6.  Bevestig je bestelling

Vervolgens verschijnt er een pop-up met de bevestiging van jouw bestelling. Ga akkoord en klik vervolgens op ‘Bestellen’.

bevestiging-ev-ssl-aanvraag

Stap 7.  Aanvraag in behandeling – even wachten

Nu is de aanvraag in behandeling, en verschijnt deze onder het submenu ‘Certificaten in behandeling’.

Standaard valideert het systeem de aanvraag door in de DNS zone een TXT record te plaatsen. Deze validatie is het eenvoudigst in gebruik.
Doordat de validatie op DNS niveau gaat, kan het enkele minuten duren alvorens de aanvraag gevalideerd is.

Heb je een andere validatie methode gekozen, dan kan het zijn dat je handelingen moet verrichten om de aanvraag te bevestigen. Bijvoorbeeld door op een linkje te klikken in een e-mail.

Telefonische validatie

Let op, bij een EV SSL-certificaat vindt altijd een telefonische validatie plaats door de certification authority (CA) – dit is Comodo.

Zij nemen binnen enkele dagen telefonisch contact op via het ingevulde telefoonnummer om de aanvraag te valideren. Pas na deze validatie kan de aanvraag voltooid worden.

ev-ssl-in-behandeling

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met +31 232302134 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of mail naar servicedesk@mintyhosting.nl.