Hoe gebruik ik webmail

In deze handleiding zullen wij je uitleggen hoe je gebruik kan maken van de webmail. En ook hoe je hier kan inloggen om je mail online te bekijken.

In de uitleg zullen wij gebruik maken van het mailprogramma Roundcube/Mintyhosting in de webbrowser Google Chrome. Het is wel belangrijk dat je webbrowser en computer altijd up-to-date zijn.

Stap 1.

Open je webbrowser (denk aan Google Chrome, Internet explorer, Safari, Firefox). Tik in de URL balk de link naar jouw webmail in, bijvoorbeeld: webmail.uwdomein.extensie

url mail

Stap 2.

Je komt nu terecht op de welkomst pagina van Roundcube. Hier dien je als gebruikersnaam het volledige e-mail adres in te vullen, met bijbehorend wachtwoord.
Wanneer je dit allemaal juist hebt ingevuld, dien je te klikken op de knop “Inloggen”

Stap 3.

Wanneer je ingelogd bent, zie je hier alle e-mail berichten voor het e-mail adres waarmee je bent ingelogd. Om een mail te versturen kies je voor “Opstellen”. Om weer uit te loggen kun je rechts bovenin klikken op “Uitloggen”.

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met  +31 23 230 21 34 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of gebruik ons contactformulier.