Hoe maak ik cronjobs?

Hoe maak ik cronjobs?

Een cronjob is een taak die periodiek kan worden aangeroepen. Het inladen van een productvoorraad is hier een goed voorbeeld van. Deze cronjob kan je vervolgens eens per maand, iedere (werkdag)dag of zelfs iedere minuut uitvoeren.

Cronjobs op Public Cloud (shared hosting)

Bij MintyHosting kan je op shared hosting pakketten niet zelf cronjobs aanmaken. Dit heeft als voornaamste reden dat een onjuist geconfigureerde cronjob consequenties kan hebben voor andere websites op het platform.

Je zal dus altijd jouw verzoek kenbaar moeten maken middels een e-mail aan onze servicedesk, doe je dit op werkdagen vóór 17.00 dan ben je er van verzekerd dat dit dezelfde dag wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat je wel minimaal een Premium+ of Professional+ pakket afneemt.

Cronjobs op een Private Cloud

Neem je een Private Cloud af, dan heb je standaard niet de rechten om cronjobs aan te maken. Uiteraard kunnen wij deze rechten wel geven.

Wil je dus zelf cronjobs beheren, maak dit dan kenbaar middels een e-mail aan onze servicedesk.

Hoe lever ik een cronjob aan?

Wil je dat wij een cronjob instellen, dan dien je dit per e-mail kenbaar te maken aan onze servicedesk. Zo voorkomen we typefouten omdat wij dan letterlijk kopiëren/plakken.

Wat hebben wij nodig:

WatOmschrijving
Shell commandoDe gewenste commando welke uitgevoerd moet worden.
PeriodiekWanneer moet de cronjob worden aangeroepen?
OmschrijvingEen korte omschrijving van de cronjob, dan hebben wij wat achtergrondinformatie.

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met  +31 23 230 21 34 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of gebruik ons contactformulier.