Hosts file aanpassen – Mac OS

Wanneer je een website naar ons toe wil verhuizen en de bestanden al bij ons op de server staan, kun je die alvast bekijken voordat je de nameservers/DNS omzet. Dit kun je doen door de hosts file aan te passen. Dan zal de domeinnaam naar de server verwijzen waar de website op draait. Dit geldt alleen voor je lokale computer en dus niet voor andere mensen.

In de volgende handleiding zullen wij uitleggen hoe je dit doet op een Mac OS computer.

Stap 1.

Open het programma “Terminal”. Als je dit programma niet kan vinden, gebruik dan de zoekfunctie “Spotlight” en zoek op “Terminal”. Type de onderstaande opdracht in en druk op Enter:

sudo nano /etc/hosts

Stap 2.

In de hosts file moet je nu het IP-adres opgeven, een “tab” ingeven via het toetsenbord en dan de domeinnaam. Het is belangrijk dat het ook op deze manier wordt ingevuld.
Voorbeeld: <uw IP-adres>  <domeinnaam.ext>
Zie onderstaande afbeelding.

Natuurlijk moet je deze wijziging opslaan voordat die naar onze server verwijst. Vergeet dit niet! Anders zal de wijziging niet functioneren.

machosts

Stap 3.

Nu kun je in de webbrowser het domein invullen en zal de domeinnaam verwijzen naar onze server. Wanneer alles in orde is kun je de toegevoegde IP-adressen met bijbehorend domein weer verwijderen uit de hosts file.

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met +31 232302134 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of mail naar servicedesk@mintyhosting.nl.