Hosts file aanpassen – Windows 7

Wanneer je een website naar ons toe wil verhuizen en de bestanden al bij ons op de server staan, kun je die alvast bekijken voordat je de nameservers/DNS omzet. Dit kun je doen door de hosts file aan te passen. Dan zal de domeinnaam naar de server verwijzen waar de website op draait. Dit geldt alleen voor je lokale computer en dus niet voor andere mensen.

In de volgende handleiding zullen wij uitleggen hoe je dit doet op een Windows 7 computer.

Stap 1.

Open de Windows start knop, en type in: kladblok
Klik met de rechtermuisknop op het kladblok en kies je voor de optie “Als administrator uitvoeren”, als normale gebruiker mag je dit bestand namelijk niet bewerken.

start

Stap 2.

Linksboven in kladblok kies je voor “Bestand” en dan de optie “Openen…”. Dan opent de Windows verkenner, hier dien je het volgende pad in te vullen: C:\Windows\System32\drivers\etc

Als het goed is krijg je dan de volgende afbeelding te zien:

etcpath

 

Stap 3.

Het kan zijn dat de documenten nog niet zichtbaar staan, dit kan omdat enkel .txt bestanden zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat alle bestanden zichtbaar zijn door deze optie te selecteren.

hostsopenen

 

Stap 4.

In de hosts file moet je het IP-adres opgeven van onze server, een “tab” ingeven via het toetsenbord en dan de domeinnaam. Het is belangrijk dat het ook op deze manier ingevuld is. Voorbeeld: <IP-adres>  <domeinnaam.extensie>

Vergeet de wijziging in de hosts file niet op te slaan! Anders zal dit niet werken.

hosts_file

Stap 5.

Nu kun je in de webbrowser het domein invullen en zal de domeinnaam verwijzen naar onze server. Deze wijziging is enkel voor jou zichtbaar en niet voor andere mensen.
Wanneer alles in orde is, kan de regel weer worden verwijderd uit de hosts file.

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met +31 232302134 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of mail naar servicedesk@mintyhosting.nl.