Mail instellen voor Android

In deze handleiding zullen wij je uitleggen hoe je mail kan configureren op een Android toestel. In de uitleg zullen wij gebruik maken van het standaard mailprogramma van Android, we maken gebruik van Android versie 4.1.2 op een Samsung S3.

Stap 1.
Allereerst moet je het e-mail programma openen, als je dit gedaan hebt moet je via de “optie’s toets” kiezen voor “instellingen”. Er opent dan een nieuw venster waar je het overzicht ziet van alle bestaande e-mail adressen.

Stap 2.
Klik op het plusje om een nieuw account toe te voegen, het onderstaande scherm zal verschijnen. Kies voor de optie links onderin “Handm. instellen” (handmatig instellen).

e-mail_stap1

Stap 3.
Vul vervolgens als gebruikersnaam het volledige mail adres in en het bijbehorende wachtwoord. Voor inkomende mailserver (IMAP-server) vul je mail.”domeinnaam.nl” in. De overige velden hoeven niet ingevuld te worden. Indien nodig kun je het poort nummer wijzigen naar 143.

emailstap2

Stap 4.
Vervolgens dien je de uitgaande mailserver in te stellen. Welke SMTP-server je dient op te geven, is afhankelijk of je gebruik maakt van onze SMTP-service of die van een andere partij (bijvoorbeeld je internet provider). Als je gebruik maakt van onze SMTP-service, vul dan je domein in met smtp. ervoor, smtp.”uwdomein.nl”
Klik hier als je onze SMTP service wilt activeren.

Het beveiligingstype dient ongewijzigd te blijven, wel zal poort nummer 587 moeten worden ingevuld. Inloggen verplicht moet worden ingeschakeld. Als gebruikersnaam vul je het volledige e-mail adres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op volgende.

emailstap3

Stap 5.
Als het goed is krijg je nu nog de stap om het e-mail account een naam te geven. Wat je hier invult is geheel aan jezelf, dit heeft geen invloed op de werking van de mail.

Kom je er niet uit?
Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk: bel tijdens kantooruren met  +31 23 230 21 34 (maandag-vrijdag van 9:00 tot -17:00) of gebruik ons contactformulier.