0

Handleidingen

E-mail instellen op Apple IOS (iPhone of iPad)

Om het gewenste e-mailadres in te stellen op een Apple IOS apparaat, iPhone of iPad volg je de volgende stappen:

 1. Open de Instellingen-app: Zoek het pictogram met het tandwiel (Instellingen) op je startscherm en tik erop om de app te openen.
 2. Scroll naar beneden en selecteer ‘Mail’: In de lijst met instellingen scroll je naar beneden totdat je ‘Mail’ ziet. Tik erop om de mailinstellingen te openen.
 3. Tik op ‘Accounts toevoegen’: Als je al e-mailaccounts hebt ingesteld, zie je een lijst met accounts. Tik op ‘Accounts toevoegen’ om een nieuwe toe te voegen.
 4. Kies het type account: Je wordt gevraagd om het type account te kiezen. Kies ‘Andere’ omdat je een SMTP/IMAP-account wilt toevoegen.
 5. Voeg accountgegevens toe: Voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in en geef een beschrijving van het account. Tik vervolgens op ‘Volgende’.
 6. Kies ‘IMAP’: Kies ‘IMAP’ als het type account. Dit is het meest gebruikte protocol voor het synchroniseren van e-mail tussen je apparaat en de e-mailserver.
 7. Vul de inkomende mailserver gegevens in: Voer de inkomende mailserver gegevens in met de juiste hostnaam en gebruikersnaam:
  • Hostnaam: v1xx.mintyserver.nl
  • Gebruikersnaam: test@mintyhosting.nl
  • Wachtwoord: Voer je wachtwoord in.
 8. Vul de uitgaande mailserver gegevens in: Voer de uitgaande mailserver gegevens in met de juiste hostnaam en gebruikersnaam:
  • Hostnaam: v1xx.mintyserver.nl
  • Gebruikersnaam: test@mintyhosting.nl
  • Wachtwoord: Voer je wachtwoord in.
 9. Controleer de instellingen: Zorg ervoor dat alle ingevoerde gegevens correct zijn. Je kunt ook de geavanceerde instellingen bekijken en aanpassen als dat nodig is.
 10. Sla de instellingen op: Tik op ‘Bewaar’ om de instellingen op te slaan. Je iPhone zal proberen verbinding te maken met de e-mailserver en je inbox synchroniseren.

Als alles goed is ingesteld, zou je nu je e-mail moeten kunnen ontvangen en verzenden vanaf je Apple apparaat. Als je problemen ondervindt, controleer dan de gegevens die je hebt ingevoerd en zorg ervoor dat je verbinding hebt met het internet.