0

CDN (Content Delivery Network)

Wil jij met jouw webapplicatie wereldwijd snelle laadtijden? Maak gebruik van een CDN en biedt bezoekers over de hele wereld een snelle website!

cdn
cdn_mobile
cdn_mobile

Wat is een CDN?

Een Content Delivery Network (CDN) is een gedistribueerd netwerk van servers op verschillende locaties wereldwijd. Het hoofddoel van een CDN is om webinhoud, zoals afbeeldingen, video’s, stijlbladen, scripts en andere statische bestanden, efficiënt te leveren aan gebruikers, waar ze zich ook bevinden. Wanneer een website wordt gehost op een CDN, worden de statische inhoudsbestanden gekopieerd en opgeslagen op meerdere servers. Deze servers worden ook wel edge servers genoemd. Wanneer een gebruiker vervolgens toegang vraagt tot de website, wordt de inhoud geleverd vanaf de dichtstbijzijnde edge server in plaats van de oorspronkelijke server waarop de website wordt gehost.

Voordelen van een CDN

Snellere laadtijden

Door gebruik te maken van een CDN worden statische inhoud, zoals afbeeldingen, bestanden en code, opgeslagen op servers die zich dichter bij de gebruiker bevinden. Dit vermindert de afstand die de gegevens moeten afleggen, wat resulteert in snellere laadtijden van webpagina's.

Maximale beveiliging

Minty Hosting biedt ook een uitgebreid CDN pakket met beveiligingsfuncties, zoals DDoS-bescherming en Web Application Firewalls (WAF's), die helpen bij het beschermen van websites tegen verschillende vormen van cyberaanvallen. Vraag een aparte offerte aan bij interesse voor dit uitgebreide pakket.

Betere beschikbaarheid

CDN's maken gebruik van geografisch gedistribueerde servers, wat betekent dat als een server uitvalt, het verkeer automatisch wordt omgeleid naar andere beschikbare servers. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van een website, waardoor downtime wordt geminimaliseerd.

Betere gebruikerservaring

Snellere laadtijden, verbeterde prestaties en betere beschikbaarheid dragen allemaal bij aan een betere gebruikerservaring voor bezoekers uit het buitenland. Gebruikers zijn meer geneigd om op een buitenlandse website te blijven en terug te keren als deze snel en betrouwbaar is.

Interesse in onze Content Delivery Network diensten?

Neem contact met ons op. Minty Hosting kijkt graag samen met jou naar een geschikte Content Delivery Network oplossing voor jouw digitale eisen en wensen.

Om mee te kunnen kijken op je computer, hebben we AnyDesk nodig. Installeer de software om sneller geholpen te kunnen worden.